Groentetuin

groentetuin1PSG helpt bij de voedselvoorziening door tuinen aan te leggen waar de lokale bevolking voedsel kan verbouwen voor deze kinderen. Een eerste vereiste was een omheining zodat de groente niet “verdwijnt”! Op bijgaande foto is de reeds geplaatste omheining te zien waarbinnen ca. vier zomer- en drie wintertunnels aangelegd zullen worden. Door seizoensgericht te verbouwen in gescheiden tunnels kan optimaal geproduceerd worden. De verzorging van de planten in de hete, droge zomer is anders dan in de koelere winterperiode met regenseizoen.

groentetuin2 waterput

 

Bij de in onbruik geraakte waterput onze contactpersoon bij de Gobabis Social Development Trust, ds. Henk OIwage.
Deze put zal opnieuw operationeel gemaakt worden en tevens zal een pompinstallatie met leidingen naar de tuin aangelegd worden. Hier kan straks ca. 50.000 liter per maand opgepompt worden voor drinkwater en voor irrigatie van de tuinen.

 

groentetuin3 tuinlinks groentetuin4 tuinrechts

 

 

 

 

Na openen van waterput kunnen de groentetunnels aangelegd worden. Hier wordt het hele jaar door groente verbouwd voor de bereiding van de warme maaltijden van de kinderen op de schooltjes. Schaduwdoek over de tuin voorkomt snelle uitdroging in dit droge, hete klimaat. Bovendien houdt dit ongewenste insecten op afstand. Met een uitgekiend irrigatiesysteem kan optimaal met de capaciteit van de waterput gewerkt worden.